Katalog zbiorów

KATALOG KSIĘGOZBIORU GBP W CEGŁOWIE

Przeszukiwanie katalogu po indeksie: 

Wyświetlonych zostanie max na stronie: 

opisów

               

Znaleziono 5 pozycji o tematyce: Kuchnia regionalna
                       

Dawne i współczesne tradycje kulinarne w Polsce i Chorwacji : projekt polsko-chorwacki - Podobieństwa i różnice kuchni polskiej i chorwackiej na przykładzie Regionu Latowickiego na Mazowszu w Polsce i Regionu Zagorja w Chorwacji
"Podobieństwa i różnice kuchni polskiej i chorwackiej na przykładzie Regionu Latowickiego na Mazowszu w Polsce i Regionu Zagorja w Chorwacji "


AUTOR:

Gajowniczek, Zygmunt Tomasz

POZ/ODP:

[część pol. Zygmunt Tomasz Gajowniczek, część chorw. Jadranka Cesarec, Marijana Košutić].

ADRES
WYDAWNICZY:

Wielgolas [etc.] : Urząd Gminy, 2013.

HASŁA:

  1. Kuchnia regionalna - Chorwacja
  2. Kuchnia regionalna - Polska
  3. Hum na Sutli (Chorwacja ; okręg) - etnografia
  4. Latowicz (woj. mazowieckie ; okręg) - etnografia
  5. Przepisy kulinarne

OPIS
FIZYCZNY:

176 s. : il. kolor. ; 25 cm.

SYGNATURA:

39 Reg.

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

400000422190

42219

UWAGI:

Tekst gł. równol. pol., chorw., ang.

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
                       

Dziedzictwo kulinarne : produkt lokalny atrakcją turystyczną

TWÓRCY:

Pokaż informacje [>>]

ADRES
WYDAWNICZY:

Mińsk Mazowiecki : Fotopia, 2020.

TEMATYKA:

  1. Dziedzictwo kulinarne
  2. Lokalne grupy działania (LGD)
  3. Kuchnia regionalna
  4. Produkt regionalny
  5. Powiat garwoliński (woj. mazowieckie)
  6. Powiat miński (woj. mazowieckie)
  7. Powiat otwocki (woj. mazowieckie)
  8. Powiat pułtuski (woj. mazowieckie)
  9. Powiat wołomiński (woj. mazowieckie)
  10. Powiat wyszkowski (woj. mazowieckie)
  11. Przepisy kulinarne
  12. Publikacja bogato ilustrowana

FORMA
GATUNEK:

Książki. Poradniki i przewodniki. Publikacje promocyjne.

DZIEDZINA:

Kulinaria
Podróże i turystyka

POWSTANIE DZIEŁA:

2020 r.

WYDANIE:

Wydanie I.

OPIS
FIZYCZNY:

95, [1] strona : fotografie ; 24 cm.

SYGNATURA:

64 [R]

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

400000506654

50665

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
                       

Przewodnik po Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
Tyt. odm. : "Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsza ".

ADRES
WYDAWNICZY:

Warszawa : [Samorząd Województwa Mazowieckiego], 2020.

TEMATYKA:

  1. Kuchnia regionalna
  2. Produkt regionalny
  3. Województwo mazowieckie (1999- )
  4. Opracowanie
  5. Publikacja bogato ilustrowana

FORMA
GATUNEK:

Książki. Publikacje promocyjne.

DZIEDZINA:

Kulinaria
Podróże i turystyka

ZAKRES CZASOWY:

2020 r.

POWSTANIE DZIEŁA:

2020 r.

OPIS
FIZYCZNY:

98, [2] strony : fotografie ; 26 cm.

SYGNATURA:

64 [R]

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

400000520513

52051

UWAGI:

Nazwa wydawcy na podstawie serwisu e-ISBN.

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
                       

Wielka księga polskich produktów regionalnych i tradycyjnych

TWÓRCY:

Pokaż informacje [>>]

POZ/ODP:

[opracowanie tekstu Katarzyna Zioła-Zemczak].

ADRES
WYDAWNICZY:

Bielsko-Biala : Wydawnictwo Dragon, cop. 2016.

SERIA:

Dobra Kuchnia

HASŁA:

  1. Kuchnia regionalna - Polska
  2. Produkt regionalny - Polska
  3. Przepisy kulinarne

OPIS
FIZYCZNY:

447, [1] s. : il. kolor. ; 34 cm.

SYGNATURA:

64 [R]

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

400000457635

45763

      TREŚĆ:       Pokaż informacje o treści pozycji >>
 SPIS TREŚCI: Pokaż spis treści >>

UWAGI:

Na s. tyt. i okł.: Smakuj Polskę : regionalne specjały i tradycje kulinarne.

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 7 dni
  
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
                       

Wymiana

AUTOR:

Czerwińska-Rydel, Anna [>>]

ADRES
WYDAWNICZY:

Warszawa : Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego. Departament Funduszy i Spraw Europejskich, copyright 2022.

TEMATYKA:

  1. Kuchnia regionalna
  2. Podróże
  3. Przyroda
  4. Rodzina
  5. Zabytki kultury
  6. Islandia
  7. Liechtenstein
  8. Norwegia
  9. Polska
  10. Opowiadania i nowele
  11. Literatura polska

FORMA
GATUNEK:

Książki. Proza.

POWSTANIE DZIEŁA:

2022 r.

OPIS
FIZYCZNY:

119, [3] strony : ilustracje, mapy ; 23 cm.

SYGNATURA:

  II

KOD KRESKOWY

INWENTARZ:

400000540276

54027

ODBIORCY:

Dzieci. 6-8 lat. 9-13 lat.

UWAGI:

Oznaczenia odpowiedzialności: Anna Czerwińska-Rydel ; ilustrowała Zosia Lasocka.

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    


  WYDRUK KATALOGÓW